Floaten in Breda bij Floathouse

Het team van Health Advies Breda heeft een nieuwe vorm van ontspannen geprobeerd. In Breda is er een nieuw concept FloatHouse.

Theorie

Floaten is letterlijk drijven op een laag zout water. In een afgesloten cabine zonder prikkels kun je een uur lang drijven. Je bent dus een uur lang gewichtsloos waardoor je geen zwaartekracht ervaart. Waar is floaten goed voor?

Doordat de cabine afgesloten is heb je geen enkele prikkels van het drukke leven. Tegenwoordig leven we in een tijd waar we altijd druk bezig zijn met sport, werk, voeding en sociale contacten. Een moment van rust is moeilijk te vinden. Door floaten wordt je eigenlijk gedwongen om één te zijn met je gedachtes.

Volgens floathouse kan het lichaam door het gebrek aan prikkels goed herstellen, verlicht het chronische pijn en kan het positieve effecten hebben op het slaappatroon. Tijd voor HAB om dit eens te testen!

floaten breda

Test

Ons team was in het begin een beetje sceptisch, maar wij staan open voor alles dus tijd om de cabine in te stappen. Over het algemeen werd het bij onze coaches hetzelfde ontvangen: aparte ervaring. Doordat je gewichtsloos bent is dit in het begin wennen. Door het magnesiumgehalte in het water kun je wel echt goed ontspannen en verminderd het spierpijn. Sommige coaches kregen spierkrampen of spierspasmes omdat ze zo ontspannen waren. Andere vonden het lang duren of verveelde zich. Floathouse gaf ook aan dat het beste resultaat pas na meerdere keren merkbaar is.

Twee van onze coaches hebben het meerdere malen gedaan. Na de derde keer bleek dat je echt een andere stand van bewustzijn hebt tijdens het floaten. Door de ontspanning kan je erg helder nadenken en verminderd het cortisol. Hierdoor kunnen spieren sneller herstellen.

floaten breda

Verzorging

Floathouse is een nieuw concept in Breda alles is goed verzorgd. Van te voren moet je even douchen in de mooie hemeldouche en kun je daarna de cabine in stappen. Tijdens het floaten kun je het licht aan of uit doen, de cabine open of dicht doen en de muziek aan of uit zetten. Daarnaast krijg je daar oordopjes en na het floaten kun je een lekker glas fruitwater krijgen. De mensen zijn erg behulpzaam!

Wil je nou ook een keertje floaten? Kijk even op www.floathouse.nl voor de prijzen en openingstijden!

Related Post
Afvallen ? Gratis voedings- en trainingsadvies bij Health Advies Breda!
Trainen bij Big Gym Roosendaal
Trainen bij Impact Breda
Kickboksen in Breda bij Kickfit
Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *