Fitness handschoenen

Fitness handschoenen bij Health Advies Breda

Bij Health Advies Breda wordt een breed assortiment aan fitness handschoenen aangeboden. Fitness handschoenen kunnen nuttig zijn wanneer je je handen liever niet oppervlakkig beschadigd met sporten. Ze hebben een beschermende functie en zullen er voor zorgen dat je minder snel en heftig eelt krijgt op je handen. Ook geven handschoenen je meer grip bij het vasthouden van een stang of dumbells. Ideaal voor krachttraining, maar ook voor bijvoorbeeld crossfit, bootcamp en verschillende soorten groepslessen waarbij je je handen moet gebruiken.

De fitness handschoenen worden van speciaal leer gemaakt en bevatten een ademende stof, zodat je geen zweethanden krijgt. Alle handschoenen hebben open vingers waardoor je een goede bewegingsvrijheid hebt. De handschoenen kunnen gewassen worden met de hand en sommige kunnen zelfs op lage temperatuur in de wasmachine. Dit verschilt per merk. Maten gaan van XS tot XXL en zijn beschikbaar in kleuren zoals paars , roze en zwart/grijs (ook verschillend per merk).

Verschillende soorten fitness handschoenen

Er zijn verschillende soorten fitness handschoenen en Health Advies Breda biedt ze allemaal aan.
Handschoenen zonder polsversteviging zijn de simpele uitvoering, maar werken wel effectief. Het beschermt je handen tegen eelt en wondjes en zijn in verschillende diktes te verkrijgen. De lengte is tot aan de pols waardoor je nog voldoende bewegingsvrijheid overhoud. Handig voor bijvoorbeeld pull ups of deadlifts. De handpalm is gemaakt van leer dat slijtbestendig is. De flexibele pasvorm zorgt voor een natuurlijk gevoel tijdens het gewichtheffen. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar van de merken Harbinger en Scitec Nutrition. Bij ons in de winkel hebben we ze en zijn ze beschikbaar in verschillende maten. Deze handschoenen zonder polsband zijn er zowel in een mannen als in een vrouwen uitvoering. De handschoenen bevatten klittenband net boven de pols dat zorgt voor een mooie aansluiting. Het enige nadeel aan deze handschoen is dat ze geen versteviging geven bij de pols, maar dit kan natuurlijk ook voordelen geven, zoals de bewegingsvrijheid.

Fitness handschoenen met polsversteviging

We hebben ook handschoenen met polsversteviging. Deze handschoenen hebben een extra verlenging bij de pols. Deze zorgen bijvoorbeeld bij het bankdrukken of bij een shoulder press dat je pols rechter blijft, waardoor irritaties aan de pols minder kunnen zijn. Onderaan de handschoen hangt een strap die je om je pols rolt en vervolgens vastgezet met klittenband. Dankzij de Comfort Tech behoudt het goed de vorm, zelfs na training of het wassen. Daarnaast maakt de handschoen gebruik van TechGel Comfort Pads in combinatie met het NoSweat patent van Harbinger, waardoor je handen worden beschermd tijdens elke oefening.