Met Caffeïne

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Pre workout supplementen met cafeïne

Health Advies Breda biedt een breed aanbod aan met pre workout supplementen. We hebben deze met en zonder cafeïne. De meeste pre workout supplementen dienen als energieboosters en bevatten dan ook stimulanten. De hoeveelheden cafeïne variëren sterk tussen de verschillende pre workouts. De hoeveelheid cafeïne wordt uitgedrukt in aantal mg. Zo zijn er pre workouts zonder cafeïne, maar ook pre workouts met cafeïne hoeveelheden tot zo’n 500 mg cafeïne. Gemiddeld bevat 1 kop koffie 60-65 mg cafeïne dus ga maar na hoeveel energie je kan krijgen van een schepje pre workout.

Cafeïne kan worden uitgedrukt in verschillende varianten. Zo zijn bijvoorbeeld Guarana, groene thee, groene koffieboon extract en Yerba Mate ook bronnen van cafeïne. Naast cafeïne zitten er vaak ook stoffen zoals arginine, creatine en beta-alanine in een pre workout. Deze stoffen dienen niet voor energie, maar voor bijvoorbeeld meer spierpomp, kracht en uithoudingsvermogen. Pre workout neem je ongeveer 20 minuten voor je training in. Op een nuchtere maag zal je meer effect hebben van de cafeïne dan wanneer je deze net na een maaltijd in neemt. Bij Health Advies Breda verkopen we verschillende pre workout supplementen met cafeïne.

Pre workout en de ADH

We raden aan om de dagelijks aanbevolen hoeveelheden van de pre workouts niet te overschrijden. Ook wordt het afgeraden om producten met cafeïne later op de avond niet meer in te nemen in verband met slaap. De leefduur van cafeïne in je lichaam is gemiddeld 5 uur. Echter scheelt het wel en is het per persoon verschillend hoe het lichaam erop reageert. De dosering van de pre workout met cafeïne per persoon is dan ook verschillend. Je kunt de dosering om die reden het beste rustig opbouwen. De tolerantie voor cafeïne zal in de loop van tijd oplopen bij regelmatig gebruik en dat maakt dat je er minder gevoelig voor wordt.

Ook is het verstandig en aan te raden om niet al je trainingen te doen op een pre workout, maar ook zo nu en dan zonder te trainen. Na een tijd van gebruik is het te adviseren om een stim-break in te zetten. Dit doe je wanneer je merkt dat je niet meer zo goed reageert op sterke pre workouts. Door een stim-break in te zetten maak je je lichaam weer wat gevoeliger voor een lagere (betere) dosering. Health Advies Breda biedt onder andere C4, 51/50, Syntsize pump, Raw en ABE aan als pre workout.