Eiwitten

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Eiwitshake kopen

Wil je een eiwitshake kopen en hiermee je uitgebalanceerde voeding optimaliseren? Health Advies Breda heeft een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten eiwitshakes. Je kan de eiwitshakes bestellen, maar ook fysiek in onze winkel in Breda halen. Hier kan een persoonlijke coach samen met jou bekijken welke eiwitshake het beste bij jouw doel past. Eiwitten zijn belangrijk aangezien deze van belang zijn voor de groei en het behoud van spiermassa. Health Advies Breda heeft een ruim aanbod aan eiwitten met diverse kwaliteiten die ingezet kunnen worden bij ieder soort dieet. Dit komt, omdat ze laag in koolhydraten en vetten zijn. Wij hebben een ruime keuze aan smaken binnen verschillende merken, waardoor we succes kunnen verzekeren bij het kopen van een eiwitshake.

Eiwitten een essentieel macronutrient voor spieropbouw en spierherstel

Eiwitten zijn een van de drie macronutriënten die essentieel zijn voor optimale spieropbouw en spierherstel. Hoe hoger het percentage eiwit in een eiwitshake des te beter is de kwaliteit van het eiwit. Daarnaast kan er een onderscheid gemaakt worden tussen onder andere whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Eiwitten zijn dus zeker van belang voor iedereen die het belangrijk vindt om optimaal te herstellen en spiermassa te behouden of op te bouwen. Zorg voor een optimale toevoer van de juiste bouwstoffen met de juiste eiwitshake!

Diverse voedingsmiddelen bevatten proteïne. Eiwitten zijn belangrijk voor het lichaam. Als eiwitten door het lichaam opgenomen worden, worden deze omgezet in aminozuren. In totaal zijn er 20 aminozuren en deze kan je onderverdelen in essentiële en niet-essentiële aminozuren. De tien niet-essentiële aminozuren kan het lichaam in principe zelf produceren. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelfstandig aanmaken. Deze zijn dus extra belangrijk aangezien je die alleen met de voeding of een voedingssupplement kan aanvullen. Door middel van onder andere een eiwitshake kan je deze inname dus optimaliseren. Er zijn ook nog andere supplementen om ervoor te zorgen dat je voldoende aminozuren binnen krijgt. Denk hierbij aan een BCAA.

Dierlijke- en plantaardige eiwitten

Eiwitten kunnen onderverdeeld worden in dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten vind je onder andere in erwten, graanproducten, peulvruchten, paddenstoelen en noten. Een goed uitgebalanceerde voeding is natuurlijk de basis voor optimaal spierherstel en spieropbouw. Een plantaardige of dierlijke eiwitshake is een mooie toevoeging om het geheel te optimaliseren en je te verzekeren van een inname die voldoende is. Bij Health Advies Breda kan je terecht voor advies over een eiwitshake en de aanschaf hiervan.