Stikstofoxiden

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Wat zijn stikstofoxiden?

Het woord stikstofoxiden zie je vaak staan bij verschillende supplementen. Stikstofoxiden wordt ook vaak NO genoemd. In diverse pre workouts heb je verschillende waarden van NO. Vaak wordt er genomen dat je hierdoor meer pomp krijgt in je spieren. Pomp kan je ervaren als een vollere spier die meer op spanning staat. Voor een krachtsporter voelt dit vaak fijn omdat je jezelf dan iets ‘groter’ voelt. Duursporters willen juist een laag stikstofoxiden gehalte hebben aangezien ze juist duurvermogen willen. Als je namelijk een vollere spier hebt door de ‘pomp’ gaat je duurvermogen omlaag.

Bij Health Advies Breda hebben we diverse producten staan die zowel een laag als een hoog NO gehalte hebben. Wij werken met merken zoals; Scitec Nutrition, Syntech Nutrition, Galvanize Nutrition, All Stars en nog vele andere. Een NO product kan je met verschillende innemen. Dit heb je in capsules, tabletten en in poedervorm. Je kan het product los innemen maar vaak nemen sport(st)ers dit in als een pre workout. Dan neem je het product 20-30 minuten in met water voor het sporten. Je kan dit ook iedere dag innemen zodat je gedurende de dag een betere bloedsomloop hebt waardoor je nog sneller zal herstellen.

Alles over stikstofoxiden

Stikstofoxide is een natuurlijke voorkomende anorganische verbinding van stikstof en zuurstof.
De chemische formule daarvoor is NO en dit heeft vele goede bijwerkingen. Vele sport(st)ers zijn hier zeer enthousiast over. NO is een stof die, zoals reeds gezegd, op natuurlijke wijze geproduceerd wordt door het lichaam. Specifieke enzymen breken het aminozuur Arginine waaruit stikstofoxide ontstaat. Verdere verbindingen kunnen vervolgens leiden tot stikstofdioxide oftewel NO2, ook daar bestaan supplementen van. Deze stoffen functioneren als belangrijke signaalmoleculen aan het vasculaire systeem. Ze veroorzaken een vasodilatatie of vaatverwijding wat op zijn beurt leidt tot een verhoogde bloedstroom.

Voor sporters en vooral bodybuilders kan een dergelijke inname effect hebben en dus een goede toevoeging zijn. Een verhoogde bloedstroom leidt tot een toename van voedingsstoffen en zuurstof. Dit zorgt ervoor dat je langer kan trainen maar dat je ook in rust een betere spieropbouw en spierherstel hebt omdat je dus meer toevoer hebt van de juiste voedingstoffen. Deze stof zorgt er ook voor dat de hoeveelheid melkzuur die tijdens trainen geproduceerd wordt en verlaagt wordt en dit geeft dus meer uithoudingsvermogen. Voor veel sporters, vooral krachtsporters is deze stof erg geliefd omdat meer ‘pomp’ prettig is. De belangrijkste ingrediënten van stikstofoxide zijn Arginine en citruline.