Belts

De voordelen van een belt

Health Advies Breda heeft verschillende soorten belts in het assortiment die gebruikt worden tijdens krachttraining vormen zoals powerlifting. Hieronder lees je wat de voordelen zijn van een fitness riem en wat dit precies doet met je houding en resultaat tijdens trainingen. Een belt ondersteunt je core tijdens een zware compound oefening zoals de squat en een deadlift. Bij een juiste techniek en met een goed gebruik van de belt kan je gemiddeld zo’n 5 tot 15% sterker zijn. Een riem geeft meer stabiliteit aan je core spieren, waardoor het gemakkelijker is om met een correcte houding te blijven liften. Het zorgt er dus niet voor dat je een goede houding krijgt, want deze moet je eerst jezelf goed aanleren voor je gebruik gaat maken van een belt.

Een riem is een ondersteuning van de goede techniek. Ons advies is om zeker niet altijd met een riem te trainen! Zeker als je nog niet lang aan lifting doet is het verstandig om vooral zonder belt te oefenen om je techniek goed te krijgen zonder de hulpmiddeltjes. Focus je op een correcte techniek en het bracen van je core. Gaat dit je goed af en heb je vertrouwen in je techniek? Pak dan een belt erbij zodra je dicht bij je RM komt.

Leren belts versus nylon belts

Bij Health Advies Breda hebben we zowel leren belts als nylon belts. De leren belts hebben we in smalle en in brede hoogtes, zodat het bij elk persoon geschikt kan zitten. De gespsluiting heeft een dubbele pin. De nylon belt heeft een klittenband sluiting en is erg gemakkelijk en snel in gebruik. Het hangt van je sport en je lichaam af welke belt het fijnst voor jou werkt. In de winkel in Breda is het altijd mogelijk om de belt te passen.

Een belt draag je onder je navel. Hij moet goed strak zitten, maar je moet wel kunnen blijven ademen. Hij moet ook weer niet te los zitten, want dan zal hij niet de steun geven waarvoor hij bedoeld is. Als je met een beetje moeite je hand tussen je riem en je buik kunt krijgen zit hij goed! De belt geeft tegendruk aan de buikspieren aan je voorkant en aan de zijkant. Hierdoor komt meer druk in de buikholte. Dankzij deze intra-abdominale druk zal je meer stabiliteit ervaren, wat kan resulteren in meer kracht tijdens squats en deadlifts. Zorg hierbij wel voor een correcte ademhaling voor de beste uitvoering!