Caseïne eiwit

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is caseïne eiwit?

Waar zijn deze eiwitten voor? Wanneer neem je caseïne eiwitten? Hieronder vind je hier de antwoorden op. Caseïne heeft als eigenschap dat het een langzame afgifte geeft aan het lichaam. De afgifte van de aminozuren zijn langzamer en worden over een langere periode verspreid. Dit biedt het voordeel dat het lichaam voor een langere periode wordt voorzien van aminozuren en langer verzadigd. Whey eiwit heeft daarentegen juist een snelle opname.

Bij Health Advies Breda heeft verschillende caseïne eiwitten in het assortiment staan. Een caseïne eiwit neem je in op het moment dat er een langere tijd geen voeding tot je genomen wordt en als je een langere verzadiging nodig hebt. Voor het slapen gaan is bijvoorbeeld een goed moment. Hierna vindt namelijk een periode plaats waarin je slaapt en dus geen aminozuren tot je kan nemen. Wanneer je voor het slapen kiest voor een proteïne bron zoals caseïne dan krijgt je lichaam een periode van 6-8 uur constant een langzame afgifte van de aminozuren binnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter kan herstellen en kan opbouwen.

Wat is de beste caseïne eiwit?

Als je op zoek gaat naar een langzame eiwit kan je kijken naar diverse factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit. Hoe hoger het caseïne gehalte in de shake des te beter de kwaliteit is. Je hebt shakes met 100% caseïne, maar er zijn ook blends op de markt. Een blend betekent een combinatie van verschillende eiwitten zoals whey concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Bij Health Advies Breda hebben wij verschillende soorten staan. Onze favoriete merken met caseïne eiwitten zijn Syntech Nutrition en Scitec Nutrition. Ook hierin zijn er verschillende smaken, zoals aardbei, vanille, chocolade en banaan. Iedere persoon heeft zo zijn eigen voorkeur. Als je van vrij neutraal houdt dan adviseren wij de smaak vanille. Deze smaak kan je heel makkelijk mengen met fruit mengen en is dan ook erg veelzijdig. Als je van zoetigheid houdt dan is natuurlijk de smaak chocolade wel iets voor jou! Wil je wat fruitigs hebben dan kan je kiezen voor de smaak aardbei. Bij Health Advies Breda heb je keuze uit diverse producten.

Kom gerust eens langs bij ons in de winkel in Breda. Hier kan een ervaren coach met jou kijken welke het beste bij jou past! Je kunt uiteraard ook gelijk hier bestellen zodat je er snel mee aan de slag kan gaan.