Mineralen

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Wat zijn mineralen?

Dit zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in je voeding en in drinken. Het levert geen energie voor je lichaam, maar wel heel veel andere voordelen. Ze zijn onder andere goed voor de opbouw en onderhoud van cellen in je lichaam, een goede werking van spieren, overdracht van zenuwprikkels, het regelen van je vochtbalans en de energiestofwisseling. Je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken, dus het is essentieel om dit voldoende binnen te krijgen. Als dit niet lukt is het zeker aan te raden om, net als bij vitamines, het mineraal waar je tekort aan hebt bij te supplementeren. Zeker mensen die veel trainen of een bepaalde leefstijl hebben, kunnen hier veel baat bij hebben.

Mineralen en je stofwisseling

Mineralen zijn van belang voor het goed verlopen van de stofwisseling. Je hebt essentiële, niet-essentiële mineralen en spoorelementen. Spoorelementen heeft het lichaam maar weinig nodig, maar het is zeker erg belangrijk dat je voldoende essentiële binnen krijgt. Deze mineralen zijn calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium en chloor. Je kan deze bijvoorbeeld vinden in groenten, fruit, peulvruchten, melkproducten, volkoren producten, noten, vlees en vis. Het lichaam neemt mineralen uit voedingssupplementen gemakkelijker op dan uit voeding. Het is van belang om voldoende van de essentiële mineralen en spoorelementen binnen te krijgen.

Welke opties aan mineralen zijn er allemaal?

Voor mineralen en ook vitamines werkt Health Advies Breda het liefst met het merk Solgar. Dit merk is gespecialiseerd in het produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Solgar biedt garantie dat het product uitgebreid gecontroleerd is op zuiverheid, werkzaamheid, stabiliteit en veiligheid. Bij Solgar kan je altijd rekenen op kwaliteit en dit is tevens een van de speerpunten van Health Advies Breda.

Aangezien je lichaam zelf geen mineralen kan aanmaken is het erg belangrijk om voldoende van de essentiële mineralen en spoorelementen binnen te krijgen. Ze zijn cruciaal voor de groei en ontwikkeling van het lichaam. Zo heeft bijvoorbeeld het schildklierhormoon jodium nodig en je gebit en botten hebben baat bij kalk, fosfor en magnesium. Magnesium is het mineraal dat bij Health Advies Breda het meest populair is. Het is gerelateerd aan meer dan 300 reacties in het lichaam. Het is dus belangrijk voor je botten en tanden, maar ook voor de overdracht van prikkels in de spieren en zenuwbanen en het helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Als je langdurig, regelmatig en intensief sport daalt je magnesiumwaarde en dus is het van belang deze regelmatig weer goed aan te vullen.