Weightgainer

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Weightgainers, een breed assortiment

Naast een breed assortiment aan eiwitshakes, hebben we bij Health Advies Breda ook een breed scala aan weightgainers staan. Een weight gainer is een shake met daarin veel calorieën om gemakkelijker aan te komen. Deze is bijvoorbeeld te gebruiken als ontbijt, tussendoortje of na de workout. Waarom en wanneer zou je een weightgainer in kunnen zetten? Een weightgainer kan handig zijn als je graag spiermassa wilt bouwen en zwaarder wilt worden, maar niet voldoende calorieën hiervoor binnen kan krijgen vanuit normale voeding. Wanneer je al erg veel eet en merkt dat je niet (meer) aankomt of als je moeite hebt met überhaupt voldoende eten kan het inzetten van een weightgainer dus aan te raden zijn.

Wat is een weightgainers?

Een weightgainer shake is poeder (meestal 50-100 gram per portie) wat je mengt met water of melk. Bij spiermassa bouwen is het van belang om een calorieoverschot aan te houden, dus meer te eten dan je verbruikt. Je calorie inname is leidend hierin, maar ook je macro’s en verhoudingen hiertussen zijn ontzettend belangrijk. Je wilt hierbij voldoende eiwitten binnenkrijgen, aangezien dit de bouwstoffen van je spieren zijn. Het gebruik van eiwitten is een mooie toevoeging op je voeding tijdens een lean bulk. Daarbij wordt vaak creatine ingezet voor een sneller proces. Ook kan je rondom je training gemakkelijk koolhydraten inzetten door het gebruik van bijvoorbeeld maltodextrine.

Weightgainer als toevoeging bij het bouwen van spiermassa

Bij het bouwen van spiermassa is het de bedoeling dat je voldoende eet, dus het gebruik van weightgainer shake kan een mooie toevoeging zijn. Ook de juiste training mag natuurlijk niet vergeten worden tijdens het gainen. Door de juiste spierprikkels aan je lichaam te geven en daarbij je lichaam optimaal te voeden zal je stap voor stap spiermassa aanzetten. Het is dus een wisselwerking tussen de juiste training en de juiste calorie inname en macrobalans.

Weightgainers zijn er in verschillende smaken en merken. Zo bieden we gainers aan van Fast Research, Syntech en Galvanize Nutrition. Binnen de weightgainers zijn verschillende varianten te vinden. Een hogere kwaliteit shake zou zo bijvoorbeeld meer schonere voedingsstoffen bevatten dan een shake met minder kwaliteit. De koolhydraten komen dan bijvoorbeeld uit meer complexere en voedzamere bronnen en minder uit suikers. Ook bevatten sommige weightgainers een toegevoegd ZMA en/of vitamine complex.

Bij Health Advies Breda hebben we de volgende smaken chocolade, vanille, banaan en aardbei in het assortiment. Een weightgainer is een goede combinatie tussen eiwitten, complexe koolhydraten en vetten om aan voldoende calorieën te komen.