Isotone dranken

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Reguleer je vocht met isotonische dranken

Isotonische dranken hebben van alles te maken met de vochtregulatie in het lichaam tijdens de training. Isotonische dranken bevatten vaak koolhydraten die je goed voorzien van energie. Bij Health Advies Breda werken we voornamelijk met Isotec endurance van Scitec Nutrition en HEED van Hammer Nutrition. Deze twee sportdranken zijn beide in poedervorm en hebben een subtiele smaak.

De formule van complexe koolhydraten wordt even snel door het lichaam opgenomen als water. Deze dorstlesser levert je consistente, langdurige energie en de elektrolyten die je nodig hebt om je tempo op te blijven voeren. De elektrolyten in deze dranken zijn dus goed voor het op peil houden van de vochthuishouding en het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam. Daarnaast zijn ze ook belangrijk voor het samentrekken van de spieren. Doordat je tijdens het sporten veel kan zweten is het mogelijk dat je veel elektrolyten verliest, wat kan zorgen voor spierkrampen en verminderde prestaties.

Divers aanbod isotonische dranken

De HEED sportdrank heeft het meest complete mineralen profiel en is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Deze Isotec heeft extra antioxidanten en immuun support. Ook heeft Isotec een breed scala aan mineralen en het maakt gebruik van snelle koolhydraten die je lichaam goed opnemen. Je blijft hier scherper en energieker tijdens het sporten. Isotonische dranken functioneren als een consistente, duurzame energieleverancier voor het lichaam, maar zonder risico op maag-darmproblemen die door enkelvoudige suikers veroorzaakt kunnen worden. De drank is te gebruiken voor of tijdens het sporten en geeft energie voor 1 tot 3 uur.

Bij Health Advies Breda kunnen we je helpen om voor jou een isotone drank uit te kiezen voor tijdens de training. Daarnaast raden we voor tijdens duursport zoals marathons of fietstochten ook nog eventueel een energie gel of reep aan voor optimale ondersteuning van het lichaam. Deze producten zijn ideaal te combineren met elkaar.