BCAA's

Wat is BCAA?

Velen zullen we eens gehoord hebben van BCAA’s en veel sporters nemen dit in tijdens een training. Wat is BCAA nou eigenlijk? BCAA’s zijn de drie belangrijkste essentiële aminozuren. Er zijn in totaal acht essentiële aminozuren en dit zijn de amino’s die je lichaam zelf niet voldoende kan aanmaken. BCAA’s neem je rondom of tijdens je training. Dit zal ervoor zorgen dat je minder kans hebt op spierafbraak en een beter herstel hebt van je spierweefsel. Dit komt omdat aminozuren de bouwstenen zijn van eiwitten. Voor de opbouw van spieren heeft je lichaam eiwitten nodig. De aminozuren vormen dus deze eiwitten. BCAA’s zijn de belangrijke aminozuren hiervoor, omdat deze maar liefst een derde deel van onze spieren vormen. Zeker in een calorietekort tijdens het droogtrainen zijn BCAA’s aan te raden tijdens het sporten.

Als je in een calorietekort zit heb je minder kans op voldoende glycogeenvoorraad als bron voor energie. BCAA’s voorkomen dat je lichaam dan je spieren gaat gebruiken als energiebron, omdat je lichaam deze aminozuren Kana gebruiken als energie. Dit voorkomt het verlies van spiermassa. Het aminozuur leucine zorgt voornamelijk voor het herstel van de spieren. Het is dan ook van belang om een goede ratio (minimaal 2:1:1) te nemen, zodat je zeker voldoende leucine binnenkrijgt in verhouding met valine en iso-leucine.

BCAA toevoegen aan je dagelijkse voeding

Bij Health Advies Breda is BCAA te bestellen om ervoor te zorgen dat je dit voldoende binnenkrijgt. Je voegt dit toe aan je dagelijkse voeding rondom je training. We hebben een breed scala aan verschillende soorten BCAA’s. Het zijn verschillende vormen van BCAA. Je hebt dit in capsule vorm, maar bij Health Advies Breda is er ook BCAA poeder. BCAA in poedervorm heeft de voorkeur, want dit is veel gemakkelijker om te doseren. We hebben BCAA’s van verschillende merken. Vanwege de lekkere smaken zijn BCAA’s goed te drinken tijdens het trainen. Je kan dit gemakkelijk toevoegen aan je water in je bidon of shakebeker.

Het liefst wordt er bij Health Advies Breda gewerkt met Galvanize, Syntech en Scitec. Hierin hebben we verschillende ratio sterkten en smaken, zodat er voor iedereen wat tussen zit. De BCAA’s van Galvanize en Syntech zijn het beste qua kwaliteit. Deze hebben beiden namelijk een 8:1:1 ratio, waardoor je voldoende leucine binnenkrijgt voor een optimaal spierherstel. Bij de BCAA poeder van Syntech zit ook het aminozuur glutamine aan toegevoegd. Dit is het meest voorkomende aminozuur van het lichaam en een belangrijke bouwsteen van het lichaam.