Pre-Workout

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is een pre workout en wat doet het?

Moet je een pre workout nemen en wat doet een pre workout? Is een pre workout iets voor jou? Een pre workout is niet verplicht om te nemen, maar kan een mooie boost geven voor je trainingen. De basis is natuurlijk een goed uitgebalanceerde voeding met daarbij als aanvulling de juiste supplementen. Een pre workout is een gewild supplement die een extra boost geeft. Het voordeel van een pre workout is vaak dat je er meer energie, meer spierpomp, meer focus en meer drive van krijgt. Je krijgt dus een extra zetje met dit product.

Een pre workout neem je meestal twintig à dertig minuten voor een training in met water. De hoeveelheid water mag je zelf bepalen. Dit heeft namelijk geen invloed op de werking hiervan. Ieder merk werkt altijd met verschillende smaken en sterktes. Wij hebben pre workouts van verschillende merken, waaronder 5% Nutrition, Scitec, Galvanize, Syntech, Cellucor, Pro Supps, All Stars en Universal. Ieder merk heeft zijn eigen productenlijn. Een pre workout bevat meestal ingrediënten zoals beta alanine, creatine, L-Tyrosine, Cafeïne, L-Arginine. Soms zitten er ook nog andere stoffen aan toegevoegd voor meer prestatie. Je mag altijd contact opnemen met Health Advies Breda of natuurlijk langskomen in de winkel voor persoonlijk advies.

Pre workout als toevoeging aan je basis supplementen

Zoals hierboven is beschreven is het van belang dat je voeding, training en basis supplementen in orde zijn. Een mooie aanvulling verder is een pre workout. Een pre workout geeft onder andere meer focus en energie voor een training. Dit kan dus zeker wel een mooie toevoeging zijn naast je basis supplementen. Een boost voor je training kan ervoor zorgen dat je beter presteert. Hoe harder je traint des te sneller je een goede progressie hebt. Dit is de reden dat veel sporters dit product gebruiken. Je neemt het meestal twintig à dertig minuten voor een training in. Dit doe je met gemiddeld 200-400 ml water. Meestal voel je na ongeveer twintig minuten wel wat energie vrijkomen. Bij pre workouts met een beta alanine gehalte van 1600 mg of meer merk je bepaalde tintelingen aan de huid. Vaak in het gezicht is dit merkbaar. Dit is wel een teken dat het product aanslaat. Beta alanine zorgt voor een beter uithoudingsvermogen in de spier, omdat het melkzuurophoping tegen gaat. Bij Health Advies Breda hebben een groot assortiment van pre workouts, zoals Synthsize Pump, Raw, Superhero, C4, 51/50, Hotblood, Enduro Pro, Fury enzovoorts.