Performance

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Verbetering van je performance

Alles voor verbetering van je prestatie (performance) vind je bij Health Advies Breda. Je kunt je prestaties op verschillende vlakken verbeteren. Neem bijvoorbeeld kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Voor het verbeteren van deze elementen zijn voeding, training en supplementen nuttig. Zo kan een juist voedingspatroon bijdragen aan een goed herstel en voldoende energie in je lichaam. Een aansluitend trainingsprogramma zorgt voor de juiste groei en supplementen kunnen de boel goed ondersteunen. Als we het hebben over supplementen die bij kunnen dragen aan performance, kunnen we een flinke lijst maken.

Supplementen zijn producten die de progressie net iets makkelijker maken. Echter, deze werken niet als vervangers van bepaalde voeding. Ze voegen juist iets toe. Zo kun je onder andere denken aan supplementen, zoals creatine, pre workout, energie gels, testosteron boosters en BCAA. Creatine is een populair supplement om je performance te verbeteren. Creatine is een lichaamseigen stof dat kort gezegd zorgt voor meer explosieve kracht tijdens de weken dat je het gebruikt. Je haalt dit voornamelijk uit rood vlees. Voor elke sporter dat graag meer spierkracht of uithoudingsvermogen wilt hebben is het aan te raden om dit bij te supplementeren. Creatine zorgt voor meer kracht, hoger trainingsvolume, meer vetvrije massa en betere sportprestaties.

Wat zijn populaire supplementen voor het verbeteren van je prestaties?

Wat een ander populair supplement is om je prestaties te verbeteren is een pre workout. Vooral onder de krachtsporters wordt dit veel gebruikt, maar dit kan zeker ook ingezet worden bij duursporters. De meeste pre workout supplementen worden gebruikt om een boost te geven aan je energielevels en bevatten daarvoor cafeïne. Naast cafeïne bevat een pre workout bijvoorbeeld ook arginine (voor spierpomp), beta-alanine (voor uithoudingsvermogen) en tyrosine (voor focus). Energie gel is een gel op basis van snelle koolhydraten. De gel kun je nemen tijdens duursport zodat je beter zal presteren. Dit komt doordat je je lichaam een boost van koolhydraten geeft wat je insuline een piek geeft. De energiegel neem je in bijvoorbeeld elk uur van een marathon, of op gevoel wanneer je merkt dat je net dat extra beetje energie nodig hebt.

Ook tijdens lange duurtrainingen is het gunstig om in te zetten. Testosteron boosters dragen bij aan betere hormoonlevels binnen het lichaam en dragen indirect ook weer bij aan meer spierkracht. Testosteron boosters zijn voornamelijk op basis van kruiden. Als laatste supplement voor prestatie verbetering hebben we nog de BCAA’s. Dit zijn aminozuren die je drinkt tijdens je training. Deze dragen bij aan een beter spierherstel.