Multivitamine

Welke multivitamine moet ik kiezen?

Bij gebruik van een goede multivitamine kan je ervoor zorgen dat je lichaam minder snel een tekort van een bepaalde vitamine of mineraal zal opbouwen. Als je gebruik gaat maken van een multivitamine is het belangrijk om naar verschillende factoren en je leefstijl te kijken, zodat je een goede keus gaat maken. Er zijn namelijk erg veel soorten multivitamines te koop bij Health Advies Breda! Deze factoren zijn onder andere je leeftijd, levensstijl, fysieke inspanningen, dieet en eventueel medicijngebruik. Jouw leven bepaalt wat een goede multivitamine is.

In onze winkel in Breda kunnen we je zeker goed adviseren welke multivitamine het meest geschikt is voor jou. Als je bijvoorbeeld veel sport of fysiek veel bezig bent is het verstandig om te kijken naar een multi met extra antioxidanten om de vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan. Wij werken graag met de VM-2000 van Solgar als variant met extra antioxidanten. Bij intensieve beweging maak je extra vrije radicalen aan en deze verlagen je weerstand. Antioxidanten gaan deze vrije radicalen weer tegen, waardoor je cellen in balans blijven. Ook mensen die bijvoorbeeld roken of veel mentale stress hebben kunnen zeker baat hebben bij een goede multivitamine met extra antioxidanten.

Tekort aan vitamines en mineralen

Naast de verschillende lichamelijke factoren waardoor je een tekort aan vitamines en mineralen kan opbouwen, is het een feit dat de kwaliteit van onze dagelijkse voeding afneemt door massaproductie en het gebruik van chemicaliën. Een multivitamine is een erg mooie basis als aanvulling op gezonde voeding. Bedenk wel dat een multivitamine nooit vetzuren als Omega 3 bevatten, omdat dit niet samen in 1 capsule of tablet past. Het is dus zeker aan te raden om dit los bij te supplementeren of om te kiezen voor een alles-in-1 product als de Multi Pro van Scitec Nutrition. 1 zakje van deze formule is bevat hoogwaardige vitamines en mineralen, extra antioxidanten, Omega 3 en co-enzym Q10. Hiermee ben je volledig ingedekt. Q10 vind je overal in de cellen van het lichaam. Q10 vermindert bijvoorbeeld onder andere ontstekingen dankzij de anti-oxidatieve effecten en is erg belangrijk voor de celvernieuwing. Q10 heeft dus erg veel gezondheidsvoordelen.

Health Advies Breda biedt verschillende multivitaminen aan van onder andere de merken Solgar, Scitec en Syntech. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en in de winkel kunnen we je helpen met het kiezen van de juiste multivitamine die past bij jouw leefstijl en/of eventuele klachten.