Energiegel

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is een energiegel?

Energiegel is een gel op basis van snelle koolhydraten. De gel kun je nemen tijdens duursport, zodat je beter presteert. Dit komt doordat je je lichaam een koolhydraten boost geeft. De energiegel neem je bijvoorbeeld elk uur van een marathon in, of op gevoel als je merkt dat je net dat extra beetje energie nodig hebt. Door de snelle koolhydraatbronnen komt de energie direct vrij in je lichaam. Deze koolhydraten gaan dus meteen je bloedbaan in en hoeven niet nog omgezet te worden.

De energiegel die we verkopen bij Health Advies Breda is de gel van het merk Hammer Nutrition. De energiegel is een makkelijk verteerbare, geconcentreerde bron van goede koolhydraten met vier aminozuren. Deze zijn toegevoegd om je prestaties te verbeteren en je energieniveaus tijdens intensieve trainingen en wedstrijden te verlengen. Hammer Energie Gel heeft een siroopachtige dikte die gemakkelijk te mengen is met water. Je kunt het direct opdrinken of anders verdunnen. Door deze compacte substantie zal je geen last meer hebben van een vol gevoel of misselijkheid voor, tijdens of na het sporten. In deze repen gebruiken ze complexe lange-keten koolhydraten (goede koolhydraten) voor een soepele, consistente energieafgifte. Met een minimale hoeveelheid suiker is er geen risico op insulinepieken.

Hammer sportvoeding bevat geen goedkope, niet effectieve suikers van commerciële kwaliteit die je gezondheid en prestaties kunnen verminderen.

Energiegel voor, tijdens en na het sporten

Voor sporters is het erg belangrijk om voldoende koolhydraten binnen te krijgen gedurende de dag en rondom een training. Dit is namelijk een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Voor het sporten is het altijd van belang om voldoende koolhydraten te eten om je glycogeenvoorraden goed gevuld te krijgen. Hoe intenser je training is, hoe meer glycogeen je nodig hebt, aangezien dit de brandstofvoorraad van je lichaam is. Tijdens een lange, intensieve training dat bijvoorbeeld langer dan 1,5 uur duurt is het daarbij aan te raden om een vorm van snelle koolhydraten tijdens het trainen binnen te krijgen. Zeker tijdens een duurtraining verbruikt je lichaam meer glycogeen dan bij een krachttraining. Na het trainen zal je je glycogeenvoorraad ook weer aan moeten vullen, omdat deze aangetast is tijdens het sporten. Je lichaam is na de training gevoeliger voor een correcte opname van koolhydraten.

Een divers aanbod aan energiegels

Deze energie gelletjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals vanille, tropical, banana, raspberry, apple cinnamon en orange. De tropical variant bevat ook nog 25 mg cafeïne per portie. Hierdoor krijg je nog eens net die extra energieboost!