Creatine

Verbetering van je performance

Bij Health Advies Breda kan je in de winkel creatine kopen en creatine online bestellen. We hebben het van de merken GoPrimal, Syntech, Universal Animal, Scitec en Fast Research. Creatine is een lichaamseigen stof dat kort gezegd zorgt voor meer explosieve kracht tijdens de weken dat je het gebruikt. Voor elke sporter dat graag meer spierkracht wilt hebben is het aan te raden om dit bij te supplementeren. Creatine is voornamelijk te vinden in rood vlees, dus als je dit niet of weinig eet is het vrijwel essentieel om bij te nemen. Het is van belang om het wel dagelijks in te nemen, zodat je eigen levels zich kunnen stapelen.

Creatine zorgt voor meer kracht, hoger trainingsvolume, meer vetvrije massa en betere sportprestaties. Het is dus een grote aanrader voor sporters, maar ook in het dagelijks leven kan creatine veel voordelen geven. Het zorgt namelijk voor een betere hersenfunctie, waaronder het geheugen en het zorgt ervoor dat je minder moeite hebt met dagelijkse taken. Ook maakt het je weerbaarder tegen uitdroging. Health Advies Breda werkt het liefst met de binding monohydraat, aangezien dit een zuivere vorm is dat goed opneembaar is door het lichaam. De creatine van GoPrimal bevat daarbij ook elektrolyten die je opname verbeteren en vitamine C om de weerstand een extra boost te geven.

Verbetering van je performance

Creatine is een stikstofverbinding. Het is een belangrijk onderdeel van je lichaam dat energie creëert in je spiercellen. Creatine is dus een lichaamseigen stof. Door hogere creatine levels worden kracht- en explosieve bewegingen aangesterkt. Het is de primaire energiebron bij het uitvoeren van anaërobe activiteiten zoals gewichtheffen. De stof wordt dan ook voor het grootste deel opgeslagen in je spierweefsel. Je krijgt dit binnen vanuit dierlijke producten en wordt tijdens explosieve bewegingen veel gebruikt. Daarom is creatine vrijwel altijd aan te raden voor vegetariërs, veganisten en mensen die veel trainen. Het is ook niet te ontkennen dat het een populair supplement is bij sporters, aangezien het winst in kracht en vetvrije massa geeft.

Creatine heeft vocht nodig om te werken. Doordat het in spierweefsel ligt opgeslagen zal het vocht zich daar koppelen aan de creatine. Hierdoor zien spieren er vaak voller uit. Je wordt sterker tijdens het gebruik van creatine omdat je lichaam beter en langer de explosieve bewegingen kan volhouden. Vele onderzoeken laten zien dat je meer gewicht kan verplaatsen bij gebruik van creatine. Zeker degenen met weinig creatine in het lichaam zoals veganisten zouden hier veel profijt van kunnen hebben.