Zonder Cafeïne

Pre workout supplementen zonder cafeïne

Health Advies Breda biedt een breed aanbod aan met pre workout supplementen. We hebben deze met cafeïne en zonder cafeïne. De meeste pre workout supplementen dienen als energieboosters en bevatten dan ook stimulanten. De hoeveelheden cafeïne variëren sterk tussen de verschillende pre workouts. De hoeveelheid cafeïne wordt uitgedrukt in aantal mg. Zo zijn er pre workouts zonder cafeïne, maar ook pre workouts met cafeïne hoeveelheden tot zo’n 500 mg cafeïne.

Gemiddeld bevat 1 kop koffie 60-65 mg cafeïne dus ga maar na hoeveel energie je kan krijgen van een schepje pre workout. Natuurlijk zijn er ook momenten dat je juist die cafeïne niet wilt binnen krijgen. Wanneer je (laat) in de avond traint is het af te raden om nog een pre workout te pakken met (hoge) cafeïne waarden. Door cafeïne wordt je slaapritme verstoord en lig je na het sporten langer wakker dan dat je zou willen. Per individu is het verschillend hoe je reageert op pre workout met cafeïne. De ene persoon zal meer kunnen verdragen dan de ander. Voor deze situaties bestaan er pre workouts zonder cafeïne.

Waarom is een pre-workout supplement zonder cafeïne interessant

Naast cafeïne zitten er vaak ook stoffen zoals arginine, creatine en beta-alanine in een pre workout. Deze stoffen dienen niet voor energie, maar voor bijvoorbeeld meer spierpomp, kracht en uithoudingsvermogen. Arginine en citruline verwijden je bloedvaten waardoor je meer spierpomp ervaart. Dit is een effect wat vaak als ‘’fijne’’ toevoeging wordt gezien en heeft niet direct effect op je prestaties. Beta-alanine werkt wel op je prestaties. Door de beta-alanine in pre workout wordt lactaat uitgesteld waardoor je kracht uithoudingsvermogen verbetert.

De werkzaamheid (bijwerking) van beta-alanine kan je herkennen aan kleine tintelingen in je lichaam, dit is een normale reactie. Daarnaast geeft de stof creatine je net het beetje extra power wat je soms nog nodig hebt. Creatine is een lichaamseigen stof en wordt in pre workout toegevoegd voor 10% extra toename in kracht. Let wel op dat je creatine in voldoende hoeveelheid moet gebruiken om hier positief effect van te ervaren. Dit zijn de voornaamste stoffen die gebruikt worden, daarnaast kan je nog denken aan BCAA en tyrosine. Pre workouts die we zonder cafeïne verkopen zijn bijvoorbeeld Fury Pump van Galvanize Nutrition en Full As Fuck van Rich Piana. Kom gerust eens langs in de winkel voor advies over je pre workout en de hoeveelheid cafeïne die bij je past.