Veganistische eiwitten

Veganistische eiwitten, welke past bij mij?

Ben je op zoek naar een passende veganistische eiwit shake? Weet je niet welke vegan eiwit shake bij je past? Bij Health Advies Breda hebben wij een breed assortiment aan eiwit shakes staan met hoogwaardige kwaliteit. Denk hierbij aan whey concentraat eiwit, whey isolaat eiwit, caseïne eiwit en veganistische eiwitten. Maar wanneer is een shake veganistisch en waarom zou je deze nemen? Hier vind je meer informatie over veganistische eiwitten. De meeste mensen kiezen voor een whey eiwitshake, maar we merken dat veganistische eiwit shakes steeds meer gewild zijn.

Bij Health Advies Breda worden verschillende merken hierin aangeboden. Zo hebben we bijvoorbeeld de Fit Green Protein van Orangefit en de Synergy Protein van Plantforce. Deze twee merken maken alleen maar gebruik van plantaardige bronnen. De veganistische eiwitten bij Orangefit zijn afkomstig van kikkererwten en bij Plantforce zijn ook rijst eiwit en hennep eiwit toegevoegd. Zelfs de zoetstoffen zijn afkomstig van Stevia, ook een plantaardige bron. Bij deze shakes zijn dus weinig tot geen synthetische stoffen als sucralose of aspartaam aan te pas. Zowel Orangefit als Plantforce bevatten 80 gram eiwit per 100 gram en zijn dus van hoogwaardige kwaliteit. Je kan de shakes toevoegen aan je ontbijt, tussendoortje, baksels of gebruiken als post workout!

Veganistische eiwitshake voor je herstel

Om goed te herstellen na een training zijn vele aspecten belangrijk. Health Advies Breda biedt verschillende supplementen aan om het herstel te bevorderen. De basis om zeker mee te starten is het toevoegen van extra proteïne aan je huidige voeding. Door een eiwitshake toe te voegen wordt de dagelijkse eiwitinname verhoogd. Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaamscellen, dus ook van je spieren. Als je dit neemt na je training zal het je herstel bevorderen. Een eiwitshake kan je zien als cement voor je spieren. Tijdens een training krijg je kleine spierscheurtjes. Het cement uit de eiwitshake vullen deze scheurtjes weer op, waardoor je herstel versneld wordt.

Wat is een veganistische eiwitshake?

Vegan eiwitten zijn eiwitshakes die zonder dierlijke producten gemaakt worden. Voor veganisten, mensen met een lactose intolerantie of koemelkallergie kunnen deze eiwitten erg fijn zijn. Ook zijn veganistische eiwitten soms aan te raden bij mensen met een gevoelige huid. De huidreactie kan namelijk veel minder zijn met een plantaardige eiwitshake. Dus ben je op zoek naar normale of veganistische eiwitten?

Bij Health Advies Breda adviseren we je graag over welke shake bij je past. Natuurlijk kun je in onze winkel ook altijd komen proeven, zodat je weet welke shake je ook echt lekker vindt.