Scitec Caffeine pillen zijn capsules met 100 mg cafeïne per capsule. De capsules zijn gemakkelijk te doseren en in te nemen. Cafeïne heeft een zwaarder effect op de nuchtere maag. We raden af cafeïne te kort op het slapen gaan te nemen omdat dit anders je nachtrust kan verstoren. 1 kopje koffie bevat gemiddeld 60 mg cafeïne. De capsules zijn dus iets sterker.

Cafeïne komt van nature voor in bijvoorbeeld koffiebonen, thee, maté, guaraná en cacaobonen. Cafeine kan ook synthetisch worden gevormd zoals in de Scitec Caffeine capsules is gedaan.

Cafeïne geeft direct energie omdat het snel in de bloedbaan wordt opgenomen. Deze capsules zijn bijvoorbeeld ideaal als je wel wat extra energie kan gebruiken. Voor mensen tijdens nachtdiensten kan cafeïne bijvoorbeeld nuttig zijn. Ook voor het sporten kan het nuttig zijn om stimulanten tot je te nemen. De energie zorgt ervoor dat je een workout bijvoorbeeld langer kan volhouden. Zeker bij intensieve duursporten kan cafeïne handig zijn om de energie hoog te houden. Door de capsule vorm is de cafeïne handig te doseren en in te nemen. Cafeïne in andere supplementen komt vaak voor in pre-workouts en fatburners.