Solgar Niacin 100 mg

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Solgar Niacin 100 mg

8,95

Solgar Niacin 100 mg (Vitamine B-3, nicotinezuur) helpt energie vrij te maken uit koolhydraten, eiwitten en vetten.

Artikelnummer: 24 Categorieën: ,

Niacine (B3) komt voornamelijk voor in vlees, vis en volkoren graanproducten. Een tekort aan deze vitamine loop je niet zomaar op. Dit wordt door je lichaam lichtelijk ook zelf aangemaakt uit tryptofaan. Vitamine B3 omvat niacine (nicotinezuur) en niacinamide (nicotinamide). Niacine wordt omgezet in niacinamide wanneer het genomen wordt in hoeveelheden die niet groter zijn dan fysiologische behoeften. Bij gebruik in fysiologische hoeveelheden, en als aanvulling van vitamine B3 zijn de effecten van niacine en niacinamide hetzelfde. Solgar Niacin 100 mg is belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, vetten, eiwitten en een groot aantal hormonen, neurotransmitters en enzymen en de energieproductie in de cellen. Niacine is goed voor de bloedcirculatie en bevordert een gezonde cholesterolspiegel. Bij klachten zoals vermoeidheid, stress, slechte slaap, verminderde eetlust kan je kijken of je baat hebt een vitamine B-complex. Dit omdat de vele vitamines-B met elkaar samen werken.  Solgar Niacin 100 mg (vitamine b3) zet je niet zomaar in maar vaak in overleg met een arts. De behoefte aan vitamine B3 is verhoogd bij hyperthyroïdie, diabetes mellitis, levercirrose en zwangerschap en dit kan soms leiden tot een tekort.

Ingrediënten Per tablet
Vulstoffen (dicalciumfosfaat, microkristallijne cellulose) (625 % RI) 100 mg
Anti-klontermiddelen (plantaardig stearinezuur, plantaardig magnesiumstearaat)
Cellulose gom

 

RI = Referentie Inname

Als voedingssupplement voor volwassenen één tablet dagelijks bij een maaltijd innemen, tenzij anders geadviseerd. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Niet op een lege maag innemen. Nicotinezuur (vitamine B-3) kan soms een hevige, maar onschuldige ‘flush’ veroorzaken, waarbij plotselinge bloedtoevoer naar hoofd en ledenmaten een warm branderig en/of prikkelende sensatie geeft.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.