In eerdere blogs heb je misschien het woord ‘aminozuren’ weleens gelezen. Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Je hebt ze dus nodig. Daarnaast is er een verschil tussen niet essentiële en essentiële aminozuren. Niet essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, waardoor je ervoor moet zorgen dat je deze aminozuren binnenkrijgt via eten of eventueel via supplementen. Er is uit verschillende studies gekomen dat aminozuren kunnen bijdragen aan afvallen. Als je wilt afvallen is het handig te weten dat je dat kunt doen door een calorietekort aan te houden, omdat je lichaam dan meer verbrandt dan wat je eet, zul je gewicht verliezen.  Maar hoe kunnen aminozuren daaraan bijdragen? Na het lezen van deze blog weet je er alles over!

Aminozuren

Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende aminozuren zijn en die op hun eigen manier een bijdrage aan je lichaam leveren. Een voorbeeld hiervan is een aminozuur dat helpt bij de productie van verschillende hormonen die belangrijk zijn voor de vetverwerking. Aminozuren die een bijdrage kunnen leveren aan het afvalproces zijn: arginine, L-carnitine, fenylalanine en tyrosine.

Arginine komt voort uit het aminozuur lysine en deze aminozuren zorgen er samen voor dat de groeihormonen worden ondersteund. Dat is belangrijk omdat die aminozuren tijdens de slaap vet kunnen omzetten naar energie. Verder zorgen deze aminozuren voor de ondersteuning van het bind- en spierweefsel. Je kunt lysine binnenkrijgen door fruit te eten als sinaasappels of mandarijnen of groenten eten zoals bonen en selderij.

Een ander aminozuur dat kan helpen bij het afvallen is L-carnitine, dit aminozuur komt samen met lysine in synthese. L-carnitine bevordert de spiergroei en dat heeft op zijn beurt weer een positief effect op de vetverbranding van het lichaam.

Fenylalanine is een echte tongbreker, maar is ook een aminozuur dat effect heeft op het afvalproces. Dit effect is echter wat indirect. Het aminozuur kan namelijk het hormoon cholecystokinine beïnvloeden. Dit hormoon zorgt voor het gevoel van verzadiging. Vol zitten is natuurlijk wel fijn als je wilt afvallen, want dat kan voorkomen dat je minder (snel) gaat snaaien.

Het aminozuur tyrosine kan op zijn beurt ook een bijdrage leveren aan het afvallen. Dit aminozuur ondersteunt de aanmaak van hormonen in de schildklier. Wellicht vraag je jezelf nu af hoe dit aminozuur dan kan bijdragen aan het afvallen. Heel simpel uitgelegd is dat omdat de hormonen die geproduceerd worden in de schildklier de dagelijkse stofwisseling van het lichaam bevorderen en zo dan ook de vetverbranding stimuleren.

Je kunt ervoor kiezen om deze aminozuren extra te supplementeren om zo jouw afvalproces te bevorderen. Let er echter wel op dat je voor blijvend en duurzaam gewichtsverlies en de omzetting van vet in spiermassa een gezonde, evenwichtige levensstijl aanneemt. Dat houdt dus in dat je in ieder geval gevarieerd eet en genoeg beweegt.

Hoeveel gewicht je precies kunt verliezen door middel van aminozuren is niet echt te voorspellen. Dat is namelijk van meerdere factoren afhankelijk, zoals je gewicht, welk dieet je gaat volgen en ook de hoeveelheid beweging. 

Aminozurensupplementen kopen

Nu je meer weet over hoe de aminozuren bij kunnen dragen aan het afvalproces, wil je misschien zelf eens proberen hoe dat bij jou uitpakt. Dat kan! De aminozuren zijn verwerkt in supplementen en die kun je in de Health Advies Breda winkel en in de webshop vinden. Laat je adviseren op basis van jouw huidige levensstijl door de professionele coaches van HAB. Zij kunnen je helpen welk supplement het best bij jou past. Laat je goed informeren en slik de kilo’s weg! 

Mauris turpis nunc.

Curabitur ligula sapien, tincidunt non, euismod vitae, posuere imperdiet, leo. Maecenas malesuada. Praesent congue erat at massa. Sed cursus turpis vitae tortor. Donec posuere vulputate arcu. Phasellus accumsan cursus velit. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue.

Fusce convallis metus.

Aenean posuere, tortor sed cursus feugiat, nunc augue blandit nunc, eu sollicitudin urna dolor sagittis lacus. Donec elit libero, sodales nec, volutpat a, suscipit non, turpis. Nullam sagittis. Suspendisse pulvinar, augue ac venenatis condimentum, sem libero volutpat nibh, nec pellentesque velit pede quis nunc.