In veel blogs is er ingegaan op afvallen, omdat veel mensen dit als doel hebben als zij bij HAB terechtkomen, maar er zijn natuurlijk ook mensen die bij HAB komen met het doel om uiteindelijk aan te komen. Sommige mensen hebben ontzettend veel moeite daarmee. Ze lijken veel te eten, maar komen toch niet aan. Ook hier zou je zeggen dat het heel simpel is om aan te komen, je kunt dan het tegenovergestelde doen van wat iemand moet doen als hij wil afvallen. Je zou dus in plaats van een calorietekort aan moeten houden, een calorieoverschot aanhouden. Ofwel: meer calorieën binnenkrijgen dan dat je verbrandt. Op die manier is het mogelijk om aan te komen. Helaas blijkt dat in praktijk wat moeilijker te zijn dan dat het klinkt. Een hulpmiddel dat je kunt inzetten om aan te komen is de zogeheten weight gainer. Weight gainer betekent dan ook letterlijk gewichtstoename. Wat zo’n weight gainer precies is, welke de beste weight gainer is en waarom je deze in zou moeten zetten wordt verder toegelicht in deze blog.

Wat is een weight gainer?

Een weight gainer is een shake die in poedervorm komt en die je vervolgens mengt met water of met (plantaardige) melk. Deze weight gainer kun je inzetten om makkelijker aan te komen of jezelf te voorzien in je energiebehoefte. Een weight gainer heeft een hoog eiwitgehalte en bevat koolhydraten. Als je spiermassa wilt opbouwen, is het eten van de juiste hoeveelheid calorieën leidend, maar je moet ook letten op de macro’s en verhoudingen onderling. Het is belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen, gezien deze stoffen de bouwstoffen van de spieren zijn.

Het verschil met een eiwitshake is dat een weight gainer voornamelijk meer enkelvoudige en complexe koolhydraten bevat. Enkelvoudige koolhydraten zijn snelle suikers die snel door het lichaam worden opgenomen en voor energie zorgen. Complexe koolhydraten zijn goed voor de suikerspiegel en voor de stoelgang. Daarnaast zorgt een weight gainer voor een voller gevoel, omdat deze dus meer calorieën heeft dan een eiwitshake. Weight gainers kun je net zoals eiwitshakes in verschillende soorten en smaken aanschaffen. Meestal merk je tijdens het drinken van een weight gainer wel dat deze wat dikker van textuur is dan een eiwitshake. Het is daarom belangrijk dat je je weight gainer nog beter schudt dan je eiwitshake.

Waarom zou je een weight gainer gebruiken?

Zoals al eerder werd aangegeven, wordt een weight gainer gebruikt om makkelijker te worden voorzien in energiebehoefte en kan het helpen bij aankomen. Echter, je zou ook kunnen kiezen om op een andere manier meer calorieën binnen te krijgen, bijvoorbeeld door meer havermout te eten of ervoor te kiezen dat je meer dan een keer opschept bij het avondeten. Het is gewoonweg makkelijker om aan je caloriebehoefte te voldoen door een shake te drinken. Veel mensen die moeite hebben met aankomen, hebben namelijk ook meer met het veel eten. Door een weight gainer toe te voegen aan je voedingspatroon, gaat dit veel makkelijker. Tevens is een weight gainer ook hoog in eiwitten en dat zijn juist de stoffen die je spieren helpen bij het herstel- en groeiproces. Let the gains begin!

Weight gainer en spiermassa opbouwen: de beste mass gainer

Als je meer spiermassa wilt opbouwen, is het van belang voldoende te eten. Om deze reden kan het handig zijn een weight gainer in te zetten. Tevens is het van belang dat je op de juiste manier traint, door de juiste spierprikkels te geven kun je je lichaam optimaal voeden en zal je uiteindelijk meer spieren gainen. Het is dus van belang dat je een goede wisselwerking hebt tussen de juiste training, genoeg calorieën binnenkrijgen en macrobalans. De beste supplementen voor spiermassa kun je uiteraard bij HAB kopen.

De beste weight gainer

Een weight gainer kun je dus voornamelijk op verschillende manieren inzetten: om spiermassa op te bouwen, om jezelf in je caloriebehoefte te voorzien en om aan te komen. In het assortiment van HAB is er een ruim aanbod aan verschillende weight gainers. Daarnaast zijn er ook verschillende merken, zoals Syntech, Galvanize Nutrition en Fast Research. Als je kiest voor een hogere shakekwaliteit krijg je meer schonere voedingsstoffen binnen dan een van een lagere kwaliteit. De koolhydraten die dan in zo’n weight gainer zitten verwerkt komen dan uit meer complexere en voedzamere bronnen in plaats uit suikers. Daarnaast bevatten sommige weight gainers een toegevoegd ZMA- en/of vitaminecomplex.

Laat je adviseren door je persoonlijke HAB-coach. De coaches hebben hierover genoeg kennis, waardoor ze jou kunnen helpen om jouw doelen te behalen!