De start van mijn nieuwe leven

Hi allemaal!

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Mandy Aerssens, 29 jaar en woon samen met mijn vriend in Tilburg. Ik kom oorspronkelijk uit Zevenbergen en ben dol op het altijd mooie Breda. Ik heb twee studies gedaan. Ik ben gediplomeerd Make Up Artist en daarna heb ik HBO International Lifestyle Studies gedaan, super tof, maar nu mega ingewikkeld want ik kan al bijna 3 jaar geen baan vinden.  Ik ben opgeleid als trend-/mark-/doelgroep onderzoeker en conceptontwikkelaar. Het schrijven van blogs was toen al onderdeel van mijn studie en vind ik nog altijd heel leuk om te doen. Daarom is het super dat ik dit mag gaan doen voor Health Advies Breda (HAB in het vervolg).

Mijn gezondheid zat niet mee

Sinds een aantal weken ben ik bezig met afvallen met behulp van HAB en coach Pim. Afvallen is nodig. Sinds mijn 18e ben ik al in gevecht met mijn gewicht, steeds probeerde ik iets anders waar ik dan weer een kilo of 10 mee afviel. Ik heb op hoog niveau gehandbald dus mijn gewicht was rond die leeftijd best onder controle te houden. Maar toen ik stopte met het hoge niveau en van 6x in de week handbal naar 2x ging, kwam ik langzaam steeds meer aan. Ik probeerde allerlei diëten, maar niets hielp tot ik erbij ging fitnessen en een diëtiste opzocht. Toen ben ik 15 kilo afgevallen en het leek allemaal zo goed te gaan. Maar langzaamaan werd ik steeds benauwder tot een kort stukje lopen ineens niet meer ging. Ik bleek ernstig ziek te zijn.

Mijn beide longen zaten vol longembolieën en het was een wonder dat ik nog rondliep. Laat staan een week ervoor nog (achteraf gezien mijn allerlaatste) een handbalwedstrijd had geprobeerd te spelen. Ik moest met spoed onder behandeling en stoppen met alle beweging die ik deed. Ik mocht alleen van mijn bed naar de bank.

Langzaam mocht ik steeds meer, maar sporten nog altijd niet. Na een aantal maanden bleek dat er nog altijd een embolie in mijn long zat en hij vast leek te zitten. Iets wat voor de arts ook nieuw was op mijn leeftijd. Voor nu zit ik waarschijnlijk voor altijd vast aan medicijnen en controles. Maar ook aan beperkingen, want door de bloedverdunners mag ik bijvoorbeeld geen val- of stootgevaarlijke sporten doen. Wat voor mij vooral betekende, nooit meer handballen, na 21 jaar.

In die periode van het niet mogen sporten en mij heel slecht voelen zowel fysiek als mentaal, ben ik ruim 30 kilo aangekomen en die moeten er nu af. Ik ben nog altijd zoekende naar iets wat handbal kan vervangen en voor nu zoek ik de sportschool op, met lichte tegenzin. De afgelopen twee jaar heb ik weer geprobeerd af te vallen, met een ander bekend programma. Dat ging redelijk, tot corona om de hoek kwam kijken en zoals vele anderen ik ook de coronakilo’s heb zien aankomen.

Klaar voor een nieuwe start

Nu wil ik een nieuwe start maken. Beter gezegd: “De start van mijn nieuwe leven.” Dat klinkt misschien ernstig, maar het voelt wel echt zo. Want zoals gezegd moet ik afvallen, heel veel afvallen. Ieder dieet dat ik heb uitgeprobeerd, was tot nu toe zonder blijvend resultaat. Het is niet dat ik het niet wil, want ik wil niets liever dan lekker in mijn vel zitten, er mooi uitzien en vooral gezond zijn. Dan zeg je misschien: “Stop met vet eten, snoepen, snacken of zelfs schransen”, maar dat alles doe ik eigenlijk al niet. Soms zie ik op tv mensen die veel overgewicht hebben en hele dagen eten. Hele zakken chips die leeg gaan, of een pak koekjes dat meteen helemaal op moet. Iedere dag langs een fastfoodketen of kasten vol met snoep. Hierin heb ik mijzelf nooit herkend, de vraag is dan ook: hoe ben je dan dik geworden? Die vraag is voor mij lastig te beantwoorden.

Mijn gezondheid heeft mij de laatste jaren dus heel erg in de steek gelaten, mede daardoor vlogen de kilo’s eraan. Maar ook voor die tijd was mijn gewicht al een strijd en de reden daarvoor kan ik een stuk moeilijker bedenken. Eigenlijk wil ik dat nu ook niet meer want de knop is nu om. Ik moet en wil afvallen. Om jullie mee te nemen in mijn ‘reis’ naar een mooier en gezonder leven, schrijf ik deze blog waarin ik met liefde mijn resultaten, struggles en ervaringen deel. Want dit gaat zeker niet gemakkelijk worden.

Een aantal weken geleden ben ik gestart met mijn eerste voedingsschema van HAB, oftewel van mijn coach Pim. Onze coach moet ik zeggen want ik ga dit traject niet alleen aan. Mijn vriend, Robin, doet namelijk mee. Iets wat heel erg fijn is! Hij wil overigens alleen zijn ‘coronakilo’s’ kwijt om vervolgens te werken aan een sterk, gezond lichaam. Samen gaan we dit aanpakken. Net zoals mijn broertje (ook genaamd Robin, leuk verhaal) en schoonzusje die ook bezig zijn om met de hulp van Pim en HAB aan hun gezondheid en lichaam te werken.

Premium programma

Na een aantal weken wennen aan mijn voedingsschema (wat tot nu toe prima bevalt, want ik heb totaal geen honger en ben meer met eten bezig dan ooit) heb ik besloten het Premium Program van 10 weken te gaan volgen. Om zo nog meer begeleiding, tips en ook handvaten voor het trainen te kunnen ontvangen. De eerste kilo’s zijn er al af en ik hoop dat ik door het deelnemen aan dit programma nog meer resultaat ga boeken. Mijn doel om ruim 40 kilo af te vallen is in 10 weken niet realistisch, maar een grote stap in de goede richting gaat het hopelijk wel zijn.

Dus ben je nieuwsgierig naar hoe ik dit ga doen, waar ik tegen aan ga lopen en wat juist super gaat, volg mijn blog dan de komende tijd!

Ps. Eerste tip van mij: Mocht je net zo dol zijn op chocolade als ik, dan zijn de proteïnerepen die te koop zijn bij HAB echt een uitkomst als tussendoortje af en toe! Hierover later meer.

Tot snel!

Mandy