Om je spieren te onderhouden maar ook om ze te laten groeien is het belangrijk om voldoende nutriënten binnen te krijgen. Een van die belangrijke nutriënten is proteïne. Proteïne zit onder andere in kwark, vlees, soja en vis. Maar sinds enkele jaren worden deze proteïnen ook verwerkt in zogeheten eiwitrepen. Deze zien eruit als lekkere chocoladerepen alleen dan met wat andere macro’s. Wat zijn dan de beste eiwitrepen en waarop moet je letten? In dit artikel lees je daar meer over.

In het hedendaagse leven is iedereen erg druk in de weer waardoor het moeilijker is een tussendoortje zoals bijvoorbeeld kwark te nuttigen. Op zulke momenten is het handig dat je dan even een eiwitreepje tevoorschijn haalt.

Voordelen proteïnerepen

In het hedendaagse leven is iedereen erg druk in de weer waardoor het moeilijker is een tussendoortje zoals bijvoorbeeld kwark te nuttigen. Op zulke momenten is het handig dat je dan even een eiwitreepje tevoorschijn haalt.

Daarnaast kun je zelf op basis van je doelen uitkiezen wat voor soort eiwitrepen het beste bij je passen. Wellicht ben je wel iemand die wil aankomen, dan is het bijvoorbeeld handig dat je een eiwitreep kiest die wat hoger is in koolhydraten. Maar als je iemand bent die wil afvallen is het een aanrader een eiwitreep te kiezen die wat lager is in koolhydraten.

Daarnaast kan een eiwitreep een prima aanvulling zijn op je dagelijkse inname. Je kunt de eiwitrepen na je training of dus als je ochtend- of middagsnack eten. Let er wel op dat je niet alleen maar eiwitrepen eet, want het is ook belangrijk dat je gevarieerd blijft eten.

Een ander voordeel van de eiwitrepen is dat ze erg lekker zijn, sommige smaken zelfs naar chocolade (jammie!) Op deze manier kun je dus even je cravings tegemoet komen en jezelf even een verwenmomentje gunnen, alleen hoef je je dan minder schuldig te voelen.

Beste eiwitrepen

De gemiddelde eiwitreep is gemaakt van gedroogd fruit, noten, en zaden en volkoren granen als havermout en quinoa. De voedingswaarden van een gemiddelde eiwitreep bestaan uit 5 tot 10 gram vet, 25 tot 35 gram koolhydraten en 5 tot 10 gram vezel. Daarnaast bestaat een eiwitreep ongeveer voor 20 gram uit eiwit. Eiwitrepen kunnen variëren van ongeveer 150 calorieën tot 400 calorieën per reep. Veel eiwitrepen zijn een goede bron voor bepaalde mineralen en vitamines zoals calcium, vitamine B, kalium en ijzer. Let wel op een verpakking van een proteïnerepen. Sommige repen beloven namelijk dat je veel eiwitten binnenkrijgt, terwijl dat niet het geval is. Ga ongeveer uit van 15-20 gram per portie, dan pas kun je spreken van een eiwitrijke eiwitreep.

HAB-assortiment

Wat nou precies de beste eiwitreep is voor jou kan dus volledig liggen aan jouw doel. Sommige mensen eten veganistisch en gelukkig is de markt van eiwitrepen tegenwoordig zo uitgebreid dat er ook veganistische eiwitrepen bestaan. Er zijn ook eiwitrepen die perfect passen in bijvoorbeeld het ketodieet dat ervan uitgaat dat je geen directe koolhydraatbronnen eet maar wel veel vetten. Lees voordat je de eiwitrepen koopt altijd de verpakking, dan weet je wat voor eiwitreep je aanschaft en wat de beste eiwitreep voor jou en je doel is. Het HAB-assortiment heeft ontzettend veel eiwitrepen. Het assortiment heeft verschillende lekkere smaken en ook repen die passen bij jouw doel. Als je het zelf nou moeilijk vindt om een goede keus te maken, dan kun je je altijd laten adviseren door de HAB-coaches, zij weten wat de beste eiwitreep voor jou is. Leuk weetje: een Amerikaans bedrijf genaamd Good Housekeeping heeft onderzoek gedaan naar de beste eiwitreep. Een daarvan hebben we in ons HAB-assortiment,  namelijk de eiwitrepen van Onebar, die zijn op de vijfde plek geëindigd. Op naar de HAB-site dus om een paar heerlijke repen in te slaan, en nee, dat hoeven niet per se de eiwitrepen van Onebar te zijn.