Magnesium is een mineraal dat het lichaam niet zelf aanmaakt, maar het is wel iets wat het lichaam nodig heeft. Magnesium kun je halen uit voedingsproducten. Helaas kan je lichaam maar een klein deel magnesium uit die producten halen, waardoor het handig is dat je dus je magnesium gaat slikken door middel van tabletten. Het mineraal levert geen energie, maar heeft wel andere voordelen. Waar moet je op letten bij het slikken magnesiumtabletten en wat zijn de beste magnesiumtabletten? 

Magnesium biedt vele gezondheidsvoordelen

Voordelen bij het slikken van magnesium 

Zoals al eerder aangegeven, maakt je lichaam niet vanzelf magnesium aan. Magnesium is belangrijk omdat dit mineraal bijdraagt aan meer dan 300 processen in het lichaam. 

Magnesium is belangrijk voor de botaanmaak, het behoud van sterke tanden (smile!), de gemoedstoestand, het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen. Dus, als je een student bent, kan magnesium zeker een goede aanvulling zijn. 

Verder is magnesium goed voor de normale eiwitsynthese. Eiwitsynthese is het proces van het aanmaken van eiwitten. Het draagt bij aan een goede balans van elektrolyten. Elektrolyten bevinden zich in het bloed en zijn ionen. Ze spelen een belangrijke rol in de lichaamsbalans.

Bovendien kan magnesium bijdragen aan het celdelingsproces, ofwel het proces waar het lichaam zich vernieuwt en nieuwe cellen aanmaakt. Eigenlijk is dat dus hetzelfde proces als een slang waar hij een nieuwe huid krijgt, maar dan blijft er bij ons geen een groot stuk oude huid achter. 

Tevens zorgt magnesium ervoor dat het metabolisme normale energie levert. Het metabolisme is het proces waar het lichaam voedingsstoffen omzet naar energie.
Magnesium zorgt er ook voor dat je je minder vermoeid of futloos voelt en dat de spieren en zenuwen normaal functioneren.

Een belangrijke side note is dat mensen die veel sporten of op dagelijkse basis zwaar lichamelijk werk verrichten extra magnesium zouden moeten slikken. Zij komen het mineraal magnesium eerder tekort dan mensen die lichter lichamelijk werk verrichten en minder sporten.  

Mocht je klachten ervaren als spierkrampen? Dan kun je er ook voor kiezen om magnesium te slikken. De beste magnesiumtabletten zorgen er namelijk voor dat deze af kunnen nemen. 

Hoogst biologische beschikbaarheid

Als je op zoek bent naar de beste magnesiumtabletten, moet je kiezen voor een die een zo hoog mogelijke biologische beschikbaarheid heeft. De reden hierachter is dat bij de meest biologische magnesiumtabletten minder snel ongewenste bijwerkingen optreden. Verder neemt je lichaam eerder vitamines en mineralen op die een zo hoog mogelijke biologische beschikbaarheid hebben. Bindingen die aan te raden zijn, zijn citraat, bisglycinaat, tauraat of malaat.

Magnesiumsupplementen bij HAB

De beste magnesiumtabletten moeten dus een zo hoog mogelijke biologische beschikbaarheid hebben. Het assortiment van HAB biedt verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Een merk dat HAB in het assortiment heeft en dat magnesium in tabletvorm aanbiedt is het merk Solgar. Het merk staat bekend om dat ze goede kwaliteit bieden op het gebied van voedingssupplementen. 

Een ander merk dat HAB in het assortiment heeft is het merk GoPrimal. Dit merk heeft als uitgangspunt dat sporters beter kunnen presteren en dat GoPrimal gespecialiseerd is in het opstellen van supplementen als aanvulling op een gezonde leefstijl. GoPrimal heeft magnesium in capsulevorm verwerkt in plaats van in een tabletvorm. Echter, GoPrimal heeft gekozen voor een ZMA-combinatie. Dat houdt in dat de capsule magnesium, zink en vitamine B6 bevat. ZMA zorgt voor beter herstel na trainen, verbeterde nachtrust en voor een beter uithoudingsvermogen. Daarnaast zit er bisglynicaatbinding in en die zorgt voor ontspanning in de spieren. 

Voor de beste magnesiumtabletten kun je dus bij HAB terecht. Mocht je nog twijfels hebben na het lezen van deze blog, dan kun je altijd aan jouw persoonlijke HAB-coach advies vragen en die kan je uiteraard voorzien van jouw beste persoonlijke advies. Happy magnesiumslikking!